Ryby wedzone / Makrela
: 22 gru 2011, 07:46
Dziś pod ,,oko,, wpadła makrela. Lubie dosc czesto konsumować ten gatunek ryby. Troche info i wartosci odzywczych...
Tłuszcze 15.5 g 55.56 g
Cholesterol 70 mg <300 g
Sód 1170 mg 575 mg
Błonnik 0 g
Węglowodany 0 g 250 g
Białko 20.7 g 45.
Zdrowe tłuszcze, sporo białka, wegli 0 ( jednak mozna dodać kasze np. jaglana )
Bardzo sporo sodu który jest potrzebny w szczególnosci w naszym sporcie - baganiu. Organizm traci podczas wysiłku sporo potu a w nim sodu, fosforu, potasu i innych mikroelemnetów.
Od czasu do czasu dla zamiany produktów warto zamienić i np. zamiast tunczyka, zapodać makrele np. wedzoną do swojego jadłospisu. Jednak sam sie zastanawiam jak jest z procesm utrwalania czyli wedzenia...
Tłuszcze 15.5 g 55.56 g
Cholesterol 70 mg <300 g
Sód 1170 mg 575 mg
Błonnik 0 g
Węglowodany 0 g 250 g
Białko 20.7 g 45.
Zdrowe tłuszcze, sporo białka, wegli 0 ( jednak mozna dodać kasze np. jaglana )
Bardzo sporo sodu który jest potrzebny w szczególnosci w naszym sporcie - baganiu. Organizm traci podczas wysiłku sporo potu a w nim sodu, fosforu, potasu i innych mikroelemnetów.
Od czasu do czasu dla zamiany produktów warto zamienić i np. zamiast tunczyka, zapodać makrele np. wedzoną do swojego jadłospisu. Jednak sam sie zastanawiam jak jest z procesm utrwalania czyli wedzenia...