Strona 1 z 1
melasa
: 24 lut 2011, 09:08
autor: jack warski
witajcie
czy sok z trzciny cukrowej ma smakować jak spalony cukier ? tragedia w smaku może ktos ma jakis pomysł ?
Re: melasa
: 27 lut 2011, 09:50
autor: wykastrowany kot
jack warski pisze:witajcie
czy sok z trzciny cukrowej ma smakować jak spalony cukier ? tragedia w smaku może ktos ma jakis pomysł ?
Mój św. pamięci staruszek dodawał go do spirytusu i wtedy smakował lepiej

Re: melasa
: 27 lut 2011, 10:09
autor: jack warski
brzmi rozsądnie ale czy spiryt nie zniszczy wszystkich witamin i minerałów ?

Re: melasa
: 27 lut 2011, 10:54
autor: wykastrowany kot
A tak poważnie - po co melasa? I dlaczego akurat z trzciny cukrowej? To, że to dobry dodatek na leszcze, grube płocie to wiem bo stosuję, ale żeby to jeść?!

Re: melasa
: 27 lut 2011, 11:44
autor: wero
Mój mąż piecze z melasą taki ciemny słodki chlebek - bardzo dobry i wysokokaloryczny

. Ja czasami dodaję płaską łyżeczkę do porannej owsianki jak za mną słodkie chodzi.
Niestety melasa nie miód, na łyżki się jej jeść nie da, chyba że ktoś lubi smak spalenizny.
Jack Warski,
a gdzie kupujesz melasę, bo ja mam ostatnio problem ze znalezieniem?
Re: melasa
: 27 lut 2011, 13:17
autor: jack warski
łódź retkina ul wileńska
