Strona 1 z 1
mniam-mniamciu
: 31 mar 2010, 11:37
autor: jaszczomb
Zjadłbym coś innego -z węglowodanami/ jak najmniej przetworzone/ ze składników, które można wyhodować w ogródku / może być z mięskiem (ale nie musi) - ważne żeby to mięsko mogło pobiegać na świeżym powietrzu przed skonsumowaniem.
naprawdę nie wiem co by tu zjeść

Re: mniam-mniamciu
: 31 mar 2010, 12:13
autor: yaheira
to może sushi?
albo bułka z ziemniakiem, jajkiem,odrobiną cebuli, oliwą i szczyptą soli

Re: mniam-mniamciu
: 31 mar 2010, 14:32
autor: tazoo
Ale drzewo oliwkowe ciężko się przyjmuje w naszym klimacie, a jeszcze gorzej owocuje

Jak wyhodujesz już sobie różne warzywa i np. coś z drobiu (hodowla i uprawa w soft wersji) to poszukaj przepisów na potrawki, paprykarze, sycące zupy, zapiekanki. Zresztą jest tego cała masa.
Re: mniam-mniamciu
: 31 mar 2010, 14:43
autor: jaszczomb
tazoo pisze: Zresztą jest tego cała masa.
Dobra to podziel się potrawką na smak której rozpływasz się ze szczęścia lub robisz uuuhhuuuuuuhhu

Re: mniam-mniamciu
: 31 mar 2010, 15:20
autor: tazoo
NP.: Warzywa: wybierz te, które lubisz i wyhodujesz. Umyć, obrać, pokroić. Kombinacji może być wiele: cukinia, papryka, por lub kapusta pekińska, fasolka szparagowa, pomidorki cherry, pieczarki, dymka, marchewka, rukola. Mięso posmaruj trochę olejem wymieszanym z rozgniecionym świeżym rozmarynem, czosnkiem, solą, pieprzem, chilli, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Przyprawione mięso pokrój w paseczki. Na rozgrzaną patelnię grillową.Smażyć ok. 10 min (ja robię na mocnym ogniu ale fajnie jak warzywa są lekko chrupkie). Do tego np. bagietka bo z uprawą ryżu będzie kłopot. Przepisy traktuję jako inspirację, nie dogmatycznie ale zalecam umiar w mieszaniu przypraw, doświadczenie przychodzi z czasem.