Bieganie.pl
https://bieganie.pl/forum/

Stryd 2.0 (footpod)
https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=40&t=55088
Strona 62 z 63

Autor:  Pyth0n [ Pn, 11 lutego 2019, 13:39 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

z ciekawości ... Stryd będzie widział np. wejścia po schodach ??

Autor:  keiw [ Pn, 11 lutego 2019, 14:19 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

Mierzy dystans jak wchodzisz, wbiegasz po schodach.

Autor:  napad [ Pn, 11 lutego 2019, 14:25 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

Stryd pokaże również jaki dystans przebyły Twoje stopy podczas korzystania z orbitreka. Kiedyś z ciekawości sprawdzałem :)

Autor:  Pyth0n [ Pn, 11 lutego 2019, 15:31 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

ale piętrów jako tako mi nie policzy ?:)

Autor:  keiw [ Pn, 11 lutego 2019, 17:32 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

Nie, to już sobie sam licz ;-)

Wysłane z mojego SM-G950F .

Autor:  Pyth0n [ So, 16 lutego 2019, 12:04 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

tyle piniendzorów a ten dziad mi piętrów nie liczy :P
ej Keiw... wiesz że jest w Supraślu bieg na 24h ??

Autor:  keiw [ So, 16 lutego 2019, 12:32 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

Nie chce mi się jechać ponad 700 km :bum:

Tak w ogóle to po jaką cholerę musisz wiedzieć ile pięter? :bum:
Piętra i tak nie są równe. 3 piętra w mojej pracy to 5 pięter w zwykłym wieżowcu.
Jak wbiegasz na górę, to chyba wiesz ile pięter wbiegasz a ilość razy to już łatwo zliczyć, bo można lapować lub łatwo zobaczyć po profilu wysokości.

Autor:  thomekh [ So, 16 lutego 2019, 12:51 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

Korzystał już ktoś z nowego pola stryd pace w wersji beta pod garmina?

Jaka jest różnica między korzystaniem z tego pola a innego np configurable pace skoro tempo brane jest od stryda? To nie jest to samo?

Autor:  cichy70 [ So, 16 lutego 2019, 15:10 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

thomekh nie rozumiem co napisałeś możesz jaśniej trochę ? gdzie te pole w jakiej becie ?

Autor:  thomekh [ So, 16 lutego 2019, 16:26 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/8e471b4d-ddf4-481a-9861-d80f22113f9a

Pole działa jak wyłączy się stryda jako footpod. Trochę bez sensu, bo wtedy dystans będzie szedł z gps. Chyba zaczynają iść w złą stronę.

Autor:  Slawcio [ So, 16 lutego 2019, 18:26 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

Raczej nie zrozumiałeś. Spora cześć garminów działa tak że jak masz włączony GPS to zegarek bierze tempo z GPS-a, żeby mieć tempo ze stryda trzeba było wyłączyć GPS-a, a nie każdemu to odpowiadało. Ta aplikacja obchodzi to i wyświetla tempo ze stryda niezależnie czy masz włączony gps czy nie. Ukłon do starszych/tańszych garminów.

Autor:  cichy70 [ So, 16 lutego 2019, 18:32 ]
Tytuł:  Stryd 2.0 (footpod)

oki czyli dla mnie bezużyteczna ale miło ze wciąż coś starają się poprawić

Autor:  thomekh [ So, 16 lutego 2019, 18:34 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

No dobrze, to w takim razie będzie tempo ze stryda a dystans z gpsa. Przecież to się nie będzie zgrywać przy wynikach końcowych - czas, dystans i tempo.
Na szczęście w moim garminie można przy włączonym gpsie przekierować na stryda, więc w sumie dla mnie niepotrzebna ta apka.

Autor:  Slawcio [ So, 16 lutego 2019, 21:42 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

Z tego co czytałem to działa to tak że tempo i dystans wyświetlane są bezpośrednio ze stryda, ma to minus bo nie można skalibrować stryda.
Zegarek zapisuje dane z GPS-a tak jak było, ale w GC oprócz standardowego tempa i dystansu z gps-a pojawiają się nowe wykresy z tempem ze stryda.
https://club.stryd.com/t/announcing-stryd-pace-beta-testing/12516

Autor:  Svolken [ So, 16 lutego 2019, 22:46 ]
Tytuł:  Re: Stryd 2.0 (footpod)

Slawcio napisał(a):
Z tego co czytałem to działa to tak że tempo i dystans wyświetlane są bezpośrednio ze stryda, ma to minus bo nie można skalibrować stryda

Jak nie można? Masz na myśli wg gps?

Strona 62 z 63 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/