Teraz jest N, 22 września 2019, 05:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 85  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 13 maja 2019, 10:30 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 11 kwietnia 2016, 12:01
Posty: 923
Svolken napisał(a):
Czujniki i akcesoria

no i mam ustawione
prędkość - zawsze
dystans - zawsze

_________________
Biegasz czy trenujesz ????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 13 maja 2019, 13:53 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29 sierpnia 2009, 15:48
Posty: 2054
Lokalizacja: Warszawa
Cieszymy się Twoją radością :uuusmiech:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 13 maja 2019, 21:46 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 868
Lokalizacja: WROCŁAW
Towarzysze cos mi stryd pierwszy raz zaszwankowało

https://www.stryd.com/powercenter/run/5493363546914816

Podczas biegu apka na androidzie wróciła do głownego menu i po exporcie offline nie ma mapy.
Nic nie nacisnołem na tel bo zablokowany był ekran.
Przy synchronizacji offline wyskoczyło ,ze jest 8 data do exportu . To ma jakas pamięć , moze pamięci zbrakło?

_________________
https://www.endomondo.com/profile/1601558

https://connect.garmin.com/modern/profile/Jan502


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 13 maja 2019, 23:44 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 354
Lokalizacja: Białystok
Jak biegasz z ich apką to ta apka rejestruje ci biegi.
Jak się wywaliła i zrobiłeś synchronizację offline, to odczytało dane ze styda. Które są rejestrowane niezależnie od tego czy biegasz na apkę, zegarek itp.
Stryd nie ma gps-u więc nie ma tych danych do zrobienia mapki, zazwyczaj rejestruje jeszcze nadmiarowo spacery przed i po treningu. Bo nie wie kiedy rozpoczynasz trening.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Wt, 14 maja 2019, 07:41 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 868
Lokalizacja: WROCŁAW
Slawcio napisał(a):
Jak biegasz z ich apką to ta apka rejestruje ci biegi.
Jak się wywaliła i zrobiłeś synchronizację offline, to odczytało dane ze styda. Które są rejestrowane niezależnie od tego czy biegasz na apkę, zegarek itp.
Stryd nie ma gps-u więc nie ma tych danych do zrobienia mapki, zazwyczaj rejestruje jeszcze nadmiarowo spacery przed i po treningu. Bo nie wie kiedy rozpoczynasz trening.



Nie do konca
Sam stryd nie ma gpsu ale apka ma i zawsze pokazywała mape

https://www.stryd.com/powercenter/run/5326925919027200

FYI
po synchronizacji offline mam teraz jeden trening z mapa jeden bez a ten wczesniejszy jest bez mapki tylko jeden;-(

_________________
https://www.endomondo.com/profile/1601558

https://connect.garmin.com/modern/profile/Jan502


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Wt, 14 maja 2019, 08:24 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 4769
Lokalizacja: Szczecin
Jest tak, jak napisał ci @Slawcio.
Apka się wyłożyła z jakiegoś powodu i widocznie dane GPS nie zostały połączone z danymi ze Stryda.
Stryd rejestruje wszystko niezależnie od apki i te dane zostały z niego odczytane i wysłane na serwer widocznie bez powiązania z utraconymi danymi GPS.

Może też być tak, że apka rejestrowała dane do określonego czasu i się wyłożyła. Ty biegłeś dalej lub odpaliłeś ponownie apkę. Stryd rejestruje to ciągiem i może takich danych właściwie nie scalić.
Będziesz miał wtedy czyste dane ze Stryda i treningi z apki, te z mapkami, ale raczej one będą bez dodatkowych danych, które rejestruje Stryd.

W takiej sytuacji musisz się zastanowić co sobie tam zostawić :usmiech:

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Wt, 14 maja 2019, 10:39 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 11 kwietnia 2016, 12:01
Posty: 923
Svolken napisał(a):
Cieszymy się Twoją radością :uuusmiech:

czyli prawidłowo ??
bo jakoś średnio to widzę

_________________
Biegasz czy trenujesz ????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 17 maja 2019, 08:19 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 868
Lokalizacja: WROCŁAW
Podłączyłem stryda jako moc i jako footpod dystans i speed zawsze. I cały czas jak wciskam start i się połączą to chce się kalibrowac. Po co? Potrzebne kalibrowanie?

Jak włączyłem kalibrowanie to długo czekałem na zapis kalibracji i anulowalem po kilku minutach.

Czy potrzebna apka stryda w fr945. Jeśli tak to która lepiej?

_________________
https://www.endomondo.com/profile/1601558

https://connect.garmin.com/modern/profile/Jan502


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 17 maja 2019, 08:50 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 31 sierpnia 2001, 14:06
Posty: 4051
Lokalizacja: zzewszont
Łukasz, zajrzyj do ustawienia czujnika jak moc i tam się odznacza monit o kalibracji, daj na wyłączone - powinno pomóc

_________________
TV Strava
blog
koment


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 17 maja 2019, 10:08 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 868
Lokalizacja: WROCŁAW
cichy70 napisał(a):
Łukasz, zajrzyj do ustawienia czujnika jak moc i tam się odznacza monit o kalibracji, daj na wyłączone - powinno pomóc


Dziękuję Cichy jesteś super haker :-)

BTW
Na tarczy którą ktoś polecał ustawiłem prędkość 1s.
Czy 1s ustawić czy lepiej średnia prędkośc z 3, lub 5sekund?
Co używacie?

Oraz która apke instaluje stryda do garmina?

_________________
https://www.endomondo.com/profile/1601558

https://connect.garmin.com/modern/profile/Jan502


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 maja 2019, 13:33 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 11 kwietnia 2016, 12:01
Posty: 923
ej bez kitu nic nie rozumiem, biegam ze strydem codziennie
na zegarku przed biegiem szuka mi stryda i po chwili obok buta jest zielony ptaszek że jest okey

dzisiaj wchodzę na powercenter i nie mam żadnych treningów ;/
ostatni 8 Stycznia

_________________
Biegasz czy trenujesz ????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 maja 2019, 13:45 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Wt, 14 kwietnia 2009, 11:47
Posty: 399
Musisz zsynchronizować Stryda z aplikacją i wtedy będą widoczne dane z treningów w powercenter

_________________
mój blog
komentarze


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 maja 2019, 15:09 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 11 kwietnia 2016, 12:01
Posty: 923
elektrod napisał(a):
Musisz zsynchronizować Stryda z aplikacją i wtedy będą widoczne dane z treningów w powercenter

robiłem to i nadal nic
możliwe że treningi przepadły bo nie synchronizowałem się 4 miesiące ?:)

_________________
Biegasz czy trenujesz ????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 maja 2019, 15:14 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 11 kwietnia 2016, 12:01
Posty: 923
teraz się zsynchronizowałem od razu po biegu i jest okey ;]

_________________
Biegasz czy trenujesz ????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 maja 2019, 15:22 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Wt, 14 kwietnia 2009, 11:47
Posty: 399
Pyth0n napisał(a):
teraz się zsynchronizowałem od razu po biegu i jest okey ;]

Ale masz wszystkie biegi czy ten ostatni?

_________________
mój blog
komentarze


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 85  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL