pepsipeps napisał(a):
Suunto Ambit 3, czy ktoś zapoznał się już z tym zegarkiem na tyle żeby wystawić obiektywną opinię?
zegarek mam od środy - kurier mile zaskoczył

pierwsze wrażenie - zdjęcia nie kłamią, wygląda naprawdę ok, leży na ręce bardzo dobrze, pasek, koperta wyglądają na bardzo solidne, noszę go normalnie na co dzień do pracy - jak nie jesteś biegaczem, nie poznasz że to zegarek z gps
drugie wrażenie - co do funkcji - jest zdecydowanie inny od Garmina którego używałem wcześniej, inny nie znaczy gorszy (zobaczymy może lepszy) 5 lat używałem innego systemu, innych rozwiązań - trochę muszę się przyzwyczaić do rozwiązań Suunto. nie przeszkadza mi definiowanie przez komputer ekranów wyświetlania danych (nawet podczas używania Garmina - choć w nim można było to zrobić z poziomu zegarka - nie zdarzyło się mi żebym podczas treningu chciał, lub musiał zmieniać ekrany danych).
w czwartek był pierwszy trening - interwały: ślad gps zapis wzorcowy (mimo biegania po pętli ślady praktycznie się nakładają), pierwsze szukanie fixa 20 sekund, zapis zmian wysokości podczas treningu wzorcowy, bardzo stabilna prędkość chwilowa (w garminie często miałem tak, że mimo biegu ze stałą prędkością wynik na zegarku potrafił w ciągu kilku sekund różnić się nawet o 20 s), szybka reakcja na zmiany prędkości (praktycznie od razu), bieganie dobrze ponad godzinę - przy najlepszym zapisie gps (co 1s) i dużej ilości podświetleń (trening wieczorem) - zużyło 6 % baterii.
w sobotę 36 km, dużo w lasach, zobaczymy jak będzie na dłuższym treningu
p.s. bardzo przejrzyste, bardzo szybkie (w porównaniu z Garmin Connect) zrzucanie treningów i ich podgląd