Bieganie.pl
https://bieganie.pl/forum/

ENDOMONDO
https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=37&t=24100
Strona 1 z 88

Autor:  Laufer [ N, 28 sierpnia 2011, 19:22 ]
Tytuł:  ENDOMONDO

Używa ktoś z was aplikacji Endomondo? ;D

Autor:  akatasz [ Pn, 29 sierpnia 2011, 09:02 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Całkiem sporo jest tutaj osób, które używają endo - np ja:)

Autor:  kuxa [ Pn, 29 sierpnia 2011, 09:17 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

i ja :)
kłamie strasznie czasem ale używam :) :hej:

Autor:  Laufer [ Pn, 29 sierpnia 2011, 17:21 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

No właśnie, chciałem was zapytać czy może wiecie jak bardzo się myli? Jaka jest dokładność tej aplikacji? ;D

Autor:  adamski1971 [ Pn, 29 sierpnia 2011, 17:46 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Używam na BB i jestem zadowolony - jedyny warunek dobry zasięg.

Autor:  Laufer [ Pn, 29 sierpnia 2011, 17:50 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Z tym zasięgiem zgadzam się ;D
Ja mam akurat endomondo na fonie i jak biegam to muszę na każdym zakręcie odblokowywać klawiaturę i sprawdzać dystans żeby później mi należycie pokazywało trasę jaką biegłem ;|

Autor:  akatasz [ Pn, 29 sierpnia 2011, 18:10 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Z dokładnością różnie bywa - ja jest dobry zasięg to jest względnie ok, ale jak jesteś w lesie i są chmury to potrafi na 10 km pomylić sie nawet o 1 km. Ale z racji tego, że nie mam alternatywy więc go używam:)

Autor:  Laufer [ Pn, 29 sierpnia 2011, 18:22 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Na razie go używam bo nie jest taki zły i dużo pomaga w treningach, prędkość i w ogóle ;D
Dlatego można dostosować prędkość do dystansu ;D

Autor:  kuxa [ Pn, 29 sierpnia 2011, 18:26 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

ja biegam po okolicy domkow jednorodzinnych, zasieg dobry. a ostatnio przy 3.9km dodal mi 600m, dzis przy 4km dodal 150m... czesto wg endo biegam zygzakiem lub ludziom po posesjach :-) ale tak jak przedmowca doceniam ogolna funkcjonalnosc programu

Autor:  Laufer [ Pn, 29 sierpnia 2011, 18:31 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Mi również pokazuje np. jak biegnę ulicą to linia mojego biegu jest tuż obok ;D

Autor:  mifim [ Wt, 30 sierpnia 2011, 16:45 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Można używać z zewnętrznym odbiornikiem GPS. Dokładność wówczas jest o wiele lepsza.

Autor:  Klaus [ Śr, 31 sierpnia 2011, 09:35 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Sam portal Endomondo jest o.k.
Jeśli chodzi o program zainstalowany na Iphonie 3G to tutaj zauważyłem kilka błędów. ale to raczej moduł GPSa w Iphonie jest kiepski. Ponadto program lubił się zwiesić lub wcale nie pokazywać danych.
Na Iphone polecam RunKeeper.

Z zegarkiem Garmina jest dużo lepiej.
Co do mapy czy zdjęć z samolotu Endomodo korzysta z Googla a tam milion błędów w mapach i stare zdjęcia szczególnie w mniejszych miejscowościach.
Co do zegarka Garmina po nałożeniu danych na mapę od nawigacji samochodowej także się nie zgadzało ale nie koniecznie te same błędy co google maps, o zdjęciach satelitarnych nie wspomnę.
Mapy które nakładają dane Z GPS są konstruowane na siatkach i do nich są dopisywane współrzędne w bazie danych stąd mogą być błędy i są szcególnie jeśli ktoś np naniesie przesunięcie np. o 0,5 stopnia.
W przypadku map które pokazują nam trasę w samochodzie jest o wiele prościej.

A le wszystko jest wystarczające do przeprowadzania treningów i analiz.
No chyba że ktoś musi swoją trasę oglądać na mapie.


pozdrawiam
klaus

Autor:  Kvap [ So, 10 września 2011, 17:33 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Witam,

Ja dzisiaj zauważyłem coś, czego nie potrafię logicznie wytłumaczyć. To, że Endomondo ma czasami problem z prawidłowym rejestrowaniem odległości wiem od dawna. Tym razem okazało, że program "naciąga" mnie na czasie. Między telefonem, a zegarkiem była różnica 2 min. Całkowity czas biegu to 1:10:51, więc dwie minuty różnicy to całkiem sporo.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Autor:  Laufer [ N, 11 września 2011, 16:49 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Mi się jeszcze to nie zdarzyło, chociaż próbowałem to sprawdzić biegając jednocześnie z endomondo i zegarkiem, czasy były takie same ;D

Autor:  Klaus [ Cz, 15 września 2011, 12:33 ]
Tytuł:  Re: ENDOMONDO

Kvap napisał(a):
Witam,
Tym razem okazało, że program "naciąga" mnie na czasie.
Spotkał się ktoś z podobnym problemem?


jak wszystkie urządzenia elektroniczne możliwe jest to w przypadku naładowania lub braku naładowania baterii. Najwięcej takich przypadków zauważyłem w termometrach warzelniczych.
pozdr
klaus

Strona 1 z 88 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/