Teraz jest Pn, 17 grudnia 2018, 03:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 83  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: N, 28 sierpnia 2011, 19:22 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 14 października 2010, 18:24
Posty: 590
Lokalizacja: Hrubieszów
Używa ktoś z was aplikacji Endomondo? ;D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 09:02 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 4 lutego 2011, 14:03
Posty: 153
Całkiem sporo jest tutaj osób, które używają endo - np ja:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 09:17 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 14 czerwca 2010, 12:15
Posty: 250
i ja :)
kłamie strasznie czasem ale używam :) :hej:

_________________
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 17:21 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 14 października 2010, 18:24
Posty: 590
Lokalizacja: Hrubieszów
No właśnie, chciałem was zapytać czy może wiecie jak bardzo się myli? Jaka jest dokładność tej aplikacji? ;D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 17:46 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Pt, 22 lipca 2011, 20:14
Posty: 32
Lokalizacja: Wejherowo
Używam na BB i jestem zadowolony - jedyny warunek dobry zasięg.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 17:50 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 14 października 2010, 18:24
Posty: 590
Lokalizacja: Hrubieszów
Z tym zasięgiem zgadzam się ;D
Ja mam akurat endomondo na fonie i jak biegam to muszę na każdym zakręcie odblokowywać klawiaturę i sprawdzać dystans żeby później mi należycie pokazywało trasę jaką biegłem ;|

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 18:10 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 4 lutego 2011, 14:03
Posty: 153
Z dokładnością różnie bywa - ja jest dobry zasięg to jest względnie ok, ale jak jesteś w lesie i są chmury to potrafi na 10 km pomylić sie nawet o 1 km. Ale z racji tego, że nie mam alternatywy więc go używam:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 18:22 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 14 października 2010, 18:24
Posty: 590
Lokalizacja: Hrubieszów
Na razie go używam bo nie jest taki zły i dużo pomaga w treningach, prędkość i w ogóle ;D
Dlatego można dostosować prędkość do dystansu ;D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 18:26 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 14 czerwca 2010, 12:15
Posty: 250
ja biegam po okolicy domkow jednorodzinnych, zasieg dobry. a ostatnio przy 3.9km dodal mi 600m, dzis przy 4km dodal 150m... czesto wg endo biegam zygzakiem lub ludziom po posesjach :-) ale tak jak przedmowca doceniam ogolna funkcjonalnosc programu

_________________
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Pn, 29 sierpnia 2011, 18:31 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 14 października 2010, 18:24
Posty: 590
Lokalizacja: Hrubieszów
Mi również pokazuje np. jak biegnę ulicą to linia mojego biegu jest tuż obok ;D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Wt, 30 sierpnia 2011, 16:45 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:37
Posty: 19
Można używać z zewnętrznym odbiornikiem GPS. Dokładność wówczas jest o wiele lepsza.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Śr, 31 sierpnia 2011, 09:35 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 18 marca 2011, 14:32
Posty: 152
Sam portal Endomondo jest o.k.
Jeśli chodzi o program zainstalowany na Iphonie 3G to tutaj zauważyłem kilka błędów. ale to raczej moduł GPSa w Iphonie jest kiepski. Ponadto program lubił się zwiesić lub wcale nie pokazywać danych.
Na Iphone polecam RunKeeper.

Z zegarkiem Garmina jest dużo lepiej.
Co do mapy czy zdjęć z samolotu Endomodo korzysta z Googla a tam milion błędów w mapach i stare zdjęcia szczególnie w mniejszych miejscowościach.
Co do zegarka Garmina po nałożeniu danych na mapę od nawigacji samochodowej także się nie zgadzało ale nie koniecznie te same błędy co google maps, o zdjęciach satelitarnych nie wspomnę.
Mapy które nakładają dane Z GPS są konstruowane na siatkach i do nich są dopisywane współrzędne w bazie danych stąd mogą być błędy i są szcególnie jeśli ktoś np naniesie przesunięcie np. o 0,5 stopnia.
W przypadku map które pokazują nam trasę w samochodzie jest o wiele prościej.

A le wszystko jest wystarczające do przeprowadzania treningów i analiz.
No chyba że ktoś musi swoją trasę oglądać na mapie.


pozdrawiam
klaus

_________________
संस्कृतम्
"Prawdziwy mężczyzna od wódki może umrzeć - zgłupieć nie śmie"
Człowiek nie przestaje biegać, dlatego że się starzeje. Człowiek się starzeje, dlatego że przestaje biegać.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: So, 10 września 2011, 17:33 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 11 sierpnia 2011, 00:01
Posty: 8
Witam,

Ja dzisiaj zauważyłem coś, czego nie potrafię logicznie wytłumaczyć. To, że Endomondo ma czasami problem z prawidłowym rejestrowaniem odległości wiem od dawna. Tym razem okazało, że program "naciąga" mnie na czasie. Między telefonem, a zegarkiem była różnica 2 min. Całkowity czas biegu to 1:10:51, więc dwie minuty różnicy to całkiem sporo.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: N, 11 września 2011, 16:49 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 14 października 2010, 18:24
Posty: 590
Lokalizacja: Hrubieszów
Mi się jeszcze to nie zdarzyło, chociaż próbowałem to sprawdzić biegając jednocześnie z endomondo i zegarkiem, czasy były takie same ;D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDOMONDO
Nowy postNapisane: Cz, 15 września 2011, 12:33 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 18 marca 2011, 14:32
Posty: 152
Kvap napisał(a):
Witam,
Tym razem okazało, że program "naciąga" mnie na czasie.
Spotkał się ktoś z podobnym problemem?


jak wszystkie urządzenia elektroniczne możliwe jest to w przypadku naładowania lub braku naładowania baterii. Najwięcej takich przypadków zauważyłem w termometrach warzelniczych.
pozdr
klaus

_________________
संस्कृतम्
"Prawdziwy mężczyzna od wódki może umrzeć - zgłupieć nie śmie"
Człowiek nie przestaje biegać, dlatego że się starzeje. Człowiek się starzeje, dlatego że przestaje biegać.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 83  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL