14.02.2020r.BS 12km@5:00Dystans: 12,04 km
Czas: 58m:46s
Średnie tempo: 04:53 min/km
Średnie tętno: 156
Wytuptane. Bez większej historii. Spieszyło mi się.
Do roboty poszedłem na 6, aby wyjść od 14 zrobić na szybko trening bo potem byłem umówiony. Odczucia relatywnie ok po wczorajszych mocnych interwałach.
15.02.2020r.BS + 6x300 w 52s (P90s) + 5km@4:10-4:20 + BSDystans: 10,26 km
Czas: 46m:48s
Średnie tempo: 04:34 min/km
Średnie tętno: 169
Auć. Bolało. Wiedziałem, że wszystkich nie zamknę bo odpoczynek był zbyt krótki. Musiałbym idealnie równo biegać, a to również odpadało z kilku powodów. Między innymi, pierwszy raz biegałem w kolcach. Tak, prezent sobie strzeliłem na urodziny

Samo bieganie w kolcach - biega się inaczej. Bardziej na palcach, a sam but pcha do przodu właśnie na śródstopie i palce.
A więc 2km rozgrzewki, dynamic stretch zmiana obuwia i let's go.
Na bieżni był chłopak - ostatnio, jakiś czas temu pisałem o buractwie które mnie spotkało. Tutaj była pełna kultura. Staje na starcie (trochę w innym miejscu, pod znacznik 300metrów). Pyta czy coś grubego będę biegać - odpowiadam że 300tki. Pyta czy będzie mi przeszkadzać. Mówię, że nie tylko jakbym mógł prosić to żeby był na 2-3 torze abym mógł po 1 śmigać. Powiedział, że jasne. Nie będziemy wchodzić sobie w drogę. Można? Da się? Da.
A więc danie główne:
6x300 w 52s (P90s)
48s, 51s, 51s, 51s, 54s, 54s.
Przy drugim już zacząłem mocno cierpieć. To pewnie kara była za zbyt mocne, choć nie maksymalne(!) pierwsze powtórzenie. Nie czułem mocy z jaką biegnę

Mimo wszystko utrzymywałem jeszcze to tempo. Po 4 jednak już zgasłem i 1,5min to za mało. Za mało bym się zregenerowałem, gdyby było więcej czasu to dałbym radę. Tak myślę. Zacząłem mocno opadać z sił i próbować pod koniec przyspieszyć, ale brakowało paliwa by urwać jeszcze te 2 sekund do 52.
Kładę się po ostatnim powtórzeniu na bieżnie. Cierpię w ujjj. Wstaje jednak szybko, zmieniam buty(wyszło z dwie minuty) i ruszam piąteczkę.
5km@4:10-4:20
4:12, 4:19, 4:16, 4:19, 4:10.
1km do domku.
Nogi mnie trochę napieprzają, ale chyba mogę być zadowolony?
Takie zainteresowane było od rana, że mam taki bonus:
https://youtu.be/U_aes8N6ivMA no i mój zakup:
Załącznik:
buciki.jpg