Strona 1 z 1
Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i imbir?
: 11 wrz 2020, 08:45
autor: bieganie.pl
Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i
: 11 wrz 2020, 09:22
autor: khorne
o w końcu jakiś artykuł, z którego można wyciągnąć praktyczne wnioski (bo to, że trzeba przyjmować dużo węgli podczas długiego biegu to jednak truizm). Nie miałem pojęcia o właściwościach imbiru pod kątem problemów żołądkowych. Na pewno przetestuje. Dzięki!
Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i
: 14 wrz 2020, 06:04
autor: misio80
Imbir surowy czy marynowany?
Odpiszesz autorze?
Chciałbym przetestować
Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i
: 17 wrz 2020, 18:48
autor: misio80
Autorze, odpowiesz?
Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i
: 22 wrz 2020, 22:07
autor: Jelon
misio80 pisze:Imbir surowy czy marynowany?
Odpiszesz autorze?
Chciałbym przetestować
Niestety w artykule źródłowym nie napisano, w jakiej formie stosowano imbir, ale z jednego z artykułów wyczytałem, że zarówno kandyzowany, surowy, jak i nawet w sproszkowanej formie przejawia korzystne właściwości. W artykule pojawia się nawet piwo imbirowe, ale to chyba jako ciekawostka
Sam lubię dodać imbir np. do shaka regeneracyjnego, nadaje taki wyrazisty smak, polecam też do herbaty utrzeć na tarce świeży korzeń.
Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i
: 22 wrz 2020, 22:11
autor: Jelon
Wróciłem do artykułu, bo w osiemnastym odcinku podcastu Niepoważne Treningi, bardzo ciekawa dyskusja się tam wywiązała
Literówkę w nazwisku Trenta poprawiłem, dzięki Grzesiek!
Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i
: 16 lut 2021, 21:53
autor: misio80
Kandyzowany czy marynowany, taki jak do sushi???
Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i
: 16 lut 2021, 22:08
autor: Jelon
Chyba w każdej postaci powinien zadziałać, ale moim zdaniem, im mniej przetworzony, tym lepiej. Nie wiem, czy do kandyzowanego producenci nie dodają jakiejś chemii, osobiście używam takiego sproszkowanego do shake'ów.