Strona 1 z 1

Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i imbir?

: 11 wrz 2020, 08:45
autor: bieganie.pl

Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i

: 11 wrz 2020, 09:22
autor: khorne
o w końcu jakiś artykuł, z którego można wyciągnąć praktyczne wnioski (bo to, że trzeba przyjmować dużo węgli podczas długiego biegu to jednak truizm). Nie miałem pojęcia o właściwościach imbiru pod kątem problemów żołądkowych. Na pewno przetestuje. Dzięki!

Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i

: 14 wrz 2020, 06:04
autor: misio80
Imbir surowy czy marynowany?
Odpiszesz autorze?
Chciałbym przetestować

Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i

: 17 wrz 2020, 18:48
autor: misio80
Autorze, odpowiesz?

Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i

: 22 wrz 2020, 22:07
autor: Jelon
misio80 pisze:Imbir surowy czy marynowany?
Odpiszesz autorze?
Chciałbym przetestować
Niestety w artykule źródłowym nie napisano, w jakiej formie stosowano imbir, ale z jednego z artykułów wyczytałem, że zarówno kandyzowany, surowy, jak i nawet w sproszkowanej formie przejawia korzystne właściwości. W artykule pojawia się nawet piwo imbirowe, ale to chyba jako ciekawostka :oczko:

Sam lubię dodać imbir np. do shaka regeneracyjnego, nadaje taki wyrazisty smak, polecam też do herbaty utrzeć na tarce świeży korzeń.

Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i

: 22 wrz 2020, 22:11
autor: Jelon
Wróciłem do artykułu, bo w osiemnastym odcinku podcastu Niepoważne Treningi, bardzo ciekawa dyskusja się tam wywiązała :oczko:
Literówkę w nazwisku Trenta poprawiłem, dzięki Grzesiek! :usmiech:

Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i

: 16 lut 2021, 21:53
autor: misio80
Kandyzowany czy marynowany, taki jak do sushi???

Re: Komentarz do artykułu Odżywianie w biegach ultra – węgle i i

: 16 lut 2021, 22:08
autor: Jelon
Chyba w każdej postaci powinien zadziałać, ale moim zdaniem, im mniej przetworzony, tym lepiej. Nie wiem, czy do kandyzowanego producenci nie dodają jakiejś chemii, osobiście używam takiego sproszkowanego do shake'ów.