Ocena interwałów

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tensele_kunte
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć. Proszę o ocenę interwałów. Mam 32 lata, ważę 91-92 kg, mam 176 cm wzrostu, jestem mężczyzną. Biegłem z pasem HRM Pro Plus na bieżni lekkoatletycznej. Maksymalna moc 1114 W, kadencja 252, pik 140 ms kontaktu z podłożem, odchylenie pionowe 0,3 cm, odchylenie do długości 1,4%.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
tensele_kunte
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pozostałe załączniki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jajo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ładne wykresy, tak w górę i dół idą, ciekawe to. Nie wiem co jeszcze by tu ocenić, bo nie padło żadne pytanie.

O wiem. Poziom baterii oceniam jako niski. Podładuj, bo Ci telefon padnie 😁
tensele_kunte
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No na przykład, czy te parametry klasyfikują mnie jako dobrego amatora :-)
Jajo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

O treningu:
15 sekund na maxa przy odpoczynku w spoczynku to bardziej trening sprinterski, niż długodystansowy, a z tego co kojarzę, to na tym forum nie ma raczej ekspertów do sprintu. No chociaż przerwy 1:45 to chyba za małe jak na sprint, no ale co ja tam wiem. Może warto, żebyś poczytał o tempach treningowych na początku, żeby wiedzieć co się robi na treningu, na jakich przerwach i dlaczego.

O pomiarze:
Tempo z GPS na dystansie 15 sekund będzie zawsze absolutnie z czapy. GPS zawsze będzie miało jakieś odchyły, a przy tak krótkich seriach to nawet 5 metrów niedokładności całkowicie zmienia wynik. Tu nie ma niestety co oceniać, nawet jakby się znalazł ekspert od sprintu.

O Tobie:
Jak na bieganie to sporo za dużo ważysz. Na pewno to nie same mięśnie :hejhej:
tensele_kunte
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na pewno nie same mięśnie, ale trzeba przyznać, że nogi to moja mocna strona. I na pewno jestem zadowolony ze swojej kondycji przy tej wadze :-).
Przerwy, tak, małe, następnym razem zrobię tak, że następny sprint zrobię, gdy mi tętno spadnie do 130.
Pamiętaj, że ja biegałem z pasem, więc jednak nie spodziewałbym się, że te odczyty są z czapy.
Radość z biegania
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tensele_kunte pisze: 04 cze 2026, 20:06 Na pewno nie same mięśnie, ale trzeba przyznać, że nogi to moja mocna strona. I na pewno jestem zadowolony ze swojej kondycji przy tej wadze :-).
Przerwy, tak, małe, następnym razem zrobię tak, że następny sprint zrobię, gdy mi tętno spadnie do 130.
Pamiętaj, że ja biegałem z pasem, więc jednak nie spodziewałbym się, że te odczyty są z czapy.
Jesteś grubasek,mam podobny wzrost 173 i ważę 70, zrzuć 20 kilo i będziesz latał jak Kipchoge, mówię poważnie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ