Strona 1 z 1
musztarda
: 22 lut 2004, 19:27
autor: stonoga
Ponieważ prawie każdy z nas w ciągu życia zjada kilka, a może i kilkanście kilogramów musztardy temat jest dość istotny. Inspiracją było wczorajsze odkrycie musztardy, o której marzyłem od lat. Ostra jak wasabi - Musztarda Rosyjska. Polecam wszystkim biegaczom.
musztarda
: 22 lut 2004, 19:50
autor: zocha
ja nie jadam musztardy:)
musztarda
: 22 lut 2004, 19:53
autor: deckard
a ja jadam. nie ma to jak porzadnie wypalić sobie rurę

. dzieki stonogo za inspirację

musztarda
: 22 lut 2004, 21:35
autor: miroszach
Ja jedzac musztarde, czy keczup wyobrazam sobie, ze wcinam samoa chemie. Dlatego zdecydowanie wole dodac sobie do kanapek jakas salatke, buraczki, ogorki kiszone, itp.
musztarda
: 22 lut 2004, 22:33
autor: silos
"Sarepska" pierwsza klasa
musztarda
: 23 lut 2004, 09:30
autor: Li
moje typy: francuska i bawarska. kazda z ziarnami gorczycy, mniam mniam
witam po1,5 miesiaca przerwy "technicznej" - leczylam kolano. fajnie byc tu znowu

:)
musztarda
: 23 lut 2004, 10:52
autor: trotter
Masz rację, "Rosyjska" wymiata wszystkie inne.
musztarda
: 23 lut 2004, 14:10
autor: hermoso
Jak już ma palić, to polecam musztardę kozacką (albo kozaka). Mniam...
musztarda
: 23 lut 2004, 19:46
autor: PAwel
to w Rosji jedza musztardę?
te nazwy są czasem beznadziejne. Ostatnio widziałem "Majonez Babyni z oliwą z oliwek - tradycyjna, polska. Już sobie wyobrażam nasze babcie-Polki jak kręciły majonez z oliwy z oliwek nad kurhankiem powstańczym.
musztarda
: 24 lut 2004, 09:02
autor: stonoga
PAwle, abyś nie miał wątpliwości czy w Rosji jedzą musztardę, czy tylko popijane wodą korzonki, wszedłem na stronę:
http://www.russianfoods.com/showroom/pr ... efault.asp
i zamówiłem na twój adres 50 kg znakomitej rosyjskiej musztardy. Płatne przy odbiorze. Smacznego.
musztarda
: 24 lut 2004, 09:30
autor: PAwel
no, dobra poddaję się, może musztarda to to tam tradycja.
A jak wam się podoba np. wieprzowina po żydowsku, ostatni hit czsopism dla kucharek.
musztarda
: 24 lut 2004, 09:54
autor: krzycho
I cielęcinka curry.
musztarda
: 24 lut 2004, 10:01
autor: trotter
wieprzowina po żydowsku - dobre. Nie spotkałem się wcześniej.
W podobnych paradoksach celuje film "Rozmowy kontrolowane"
1. Chciałem zaprosić Pana Pułkownika na tradycyjną wigilię. A kiedy robicie? 24 grudnia. A to jeszcze przed świętami, przyjdę.
2. Miał być na wigilii karp w galarecie, ale żona zgubiła przepis więc bedzie golonka w piwie.