Nie martw się darcia wszystko się zagoi i będzie dobrze ja cię może trochę pocieszę tym, że ja przeszłam sumie 6 artroskopi w tym miałam 2 rekonstrukcje ACL w czasie pierwszej rekontr. przeszłam straszną infekcję kolana ale to już pominę bo nie miłe mam wspomnienia z tego okresu, drugą rekonstr miałam na otwartym kolanie w tym miałam rekonstruowaną całą chrząstkę która była uszkodzona III st do warstwy podchrzęstnej, synowektomie, wyciętą mam łąkotke boczną uszkodzoną przyśrodkową, rozciągnięte więzadło boczne, dwa razy miałam problem ze zrostami wewnątrz stawu, nie czuję skóry na całym kolanie. O kulach i w ortezie chodziłam w sumie 4 miesiące blizna na kolanie ma 21 cm w tym mam 6 dziur po drenach tak więc moje kolano to już chyba wrak a mam dopiero 22 lata

KaHa gdzieś kiedyś czytałam, że najgorszy okres dla przebudowującego się więzadła jest między 9-12 tyg od rekonstrukcji, że w tym czasie może dojść do zerwania, jeśli ulegnie się jakiemuś, skreceniu, najlepszy byłby rezonans, ale wiadomo jak jest z tym badaniem
(Edited by marta0505 at 5:35 am on Feb. 17, 2006)
(Edited by marta0505 at 5:36 am on Feb. 17, 2006)