Teraz jest Wt, 16 września 2014, 11:25

Strefa czasowa: UTC




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
Nowy postNapisane: N, 20 października 2013, 17:26 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 6 sierpnia 2012, 18:34
Posty: 2300
Lokalizacja: Rokietnica/Poznań
Wg 310xt
- ustawienia
- inne ustawienia
- tętno
- wyświetlanie
I tutaj wybierasz %

Wcześniej jednak musisz mieć wprowadzone do swojego profilu (ekran "tętno/strefy tętna") dane o swoim HR max

_________________
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: N, 20 października 2013, 18:07 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Pn, 24 czerwca 2013, 19:01
Posty: 25
Widocznie muszą się różnić, bo w 610 nie widzę "innych ustawień" .


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: N, 20 października 2013, 18:29 
Offline
Wyga
Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 14 lipca 2013, 12:05
Posty: 85
Lokalizacja: Kraków
komodo16 napisał(a):
Koledzy pomógłby mi ktoś w kwestii zamiany w 610 tętna na tętno procentowe. Nie jestem w stanie namierzyć jak tego dokonać w garminie 610. Z góry dziękuję


a ja dodam jeszcze jedno: jak sprawa z otrzymywaniem plikow GPX z 610ki - mozna prosto z urzadzenia np pod linuksem czy trzeba przez wuwu?

_________________
zyga


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Pn, 21 października 2013, 15:38 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Pn, 24 czerwca 2013, 19:01
Posty: 25
komodo16 napisał(a):
Koledzy pomógłby mi ktoś w kwestii zamiany w 610 tętna na tętno procentowe. Nie jestem w stanie namierzyć jak tego dokonać w garminie 610. Z góry dziękuję

Halo halo nie ma tutaj żadnych użytkowników 610-tki? :niewiem:


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Pn, 21 października 2013, 16:05 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 6 sierpnia 2012, 18:34
Posty: 2300
Lokalizacja: Rokietnica/Poznań
kolego, to nie jest przecież temat o 610. Szukaj odpowiedzi w odpowiednim temacie.

_________________
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Pn, 21 października 2013, 16:46 
Offline
Wyga
Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 14 lipca 2013, 12:05
Posty: 85
Lokalizacja: Kraków
komodo16 napisał(a):
Widocznie muszą się różnić, bo w 610 nie widzę "innych ustawień" .


ale zajrzales do instrukcji?
bo ja w niej widze: "settings-HRM-HR zones" czyli dokladnie to co szukasz
inna sprawa, ze ja go nie mam i mowie tylko wg manuala znalezionego tutaj:
https://support.garmin.com/support/manuals

aczkolwiek z tej samej instrukcji raczej wynika, ze mozna tyko w bpm ustawiac alerty a nie w %
"Select Heart Rate to set the
high and low heart rate values in
beats per minute (bpm)."

jesli to prawda, to rzeczywiscie ulomnym jest ten zegarek
poza tym pisza tez, ze:
"NOTE: Alerts do not function during
interval or custom workouts.
You can use alerts to train toward
specific time, distance, calorie, heart
rate, and cadence goals."

czyli ze w interwalach oraz treningach zdefiniowanych przez uzytkownika nie ma alertow
czyli jednak slabo z tym zegarkiem
a tak myslalem juz o nim...
no, niech mnie ktos tutaj poprawi pliz zanim kupie

_________________
zyga


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Pn, 21 października 2013, 17:14 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Pn, 24 czerwca 2013, 19:01
Posty: 25
Piechu napisał(a):
kolego, to nie jest przecież temat o 610. Szukaj odpowiedzi w odpowiednim temacie.

Ależ drogi kolego, jakbym założył nowy temat o "610" to płakałbyś, że rozmywam i powinienem pisać w starym, gdzie również jest poruszona kwestia 610.


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Pn, 21 października 2013, 17:16 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Pn, 24 czerwca 2013, 19:01
Posty: 25
zyghom napisał(a):
aczkolwiek z tej samej instrukcji raczej wynika, ze mozna tyko w bpm ustawiac alerty a nie w %
"Select Heart Rate to set the
high and low heart rate values in
beats per minute (bpm)."

Dokładnie tak, masz rację. Już to sprawdzałem, są to tylko strefy przedziałowe, zero wzmianki o przełączeniu tętna na %.


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Pn, 21 października 2013, 17:24 
Offline
Wyga
Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 14 lipca 2013, 12:05
Posty: 85
Lokalizacja: Kraków
komodo16 napisał(a):
Dokładnie tak, masz rację. Już to sprawdzałem, są to tylko strefy przedziałowe, zero wzmianki o przełączeniu tętna na %.


ja do dzis uzywalem tylko Geonaute OnMove700, w ktorym wszystkie te rzeczy sa
jednakowoz nie do konca dzialaja poprawnie - tzn alerty przy % HR dzialaja tak sobie a przy bpm dziala juz super
tak czy inaczej widze, ze ten onmove umie duzo wiecej niz garmin czy suunto
szkoda tylko, ze taki brzydki i nie jest wodoszczelny

_________________
zyga


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Pn, 21 października 2013, 17:40 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 6 sierpnia 2012, 18:34
Posty: 2300
Lokalizacja: Rokietnica/Poznań
komodo16 napisał(a):
Piechu napisał(a):
kolego, to nie jest przecież temat o 610. Szukaj odpowiedzi w odpowiednim temacie.

Ależ drogi kolego, jakbym założył nowy temat o "610" to płakałbyś, że rozmywam i powinienem pisać w starym, gdzie również jest poruszona kwestia 610.


Umiesz czytać ze zrozumieniem? Pisałem, że masz zakładać nowy temat czy zadać pytanie w odpowiednim już istniejącym? Gdyby nie Twoje lenistwo to w 5 sekund znalazłbyś olbrzymi temat poświęcony tylko modelowi 610.

_________________
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL