po niemal roku (z przerwami) uzywania mojego FR60 chcialbym napisac ze chyba znalazlem powod szybkiego "wyladowywania" sie baterii w footpodzie i gubienia sygnalu pomiedzy zegarkiem a FP o czym pisalem kilka miesiecy temu.
wyglada na to ze winny jest brak styku pomiedzy bateria (konkretnie biegunem+) a FP. otoz po wlozeniu NOWEJ baterii do FP zegarek dlugo go szukal a gdy juz znalazl to wyswietlil komunikat ze BATTERY IS LOW. po kilku eksperymentach z ruszaniem bateria stalo sie jasne ze cos tam nie styka. po wlasciwym wsadzeniu tej samej baterii zegarek lapie FP w ULAMEK sekundy i oczywiscie komunikat juz sie nie pojawia.
mam tez jedna uwage: te styki sa bardzo kruche, ja swoj od + wczoraj ulamalem, powiem tylko ze w zastepstwie role ta powierzylem jednej z trzech blaszek z przeciwnej strony - trudno mi to objasnic, jak ktos ma FP to powinien wiedziec o co chodzi - generalnie patent mocowania baterii w FP jest bardzo awaryjny i nieskuteczny. zarowno w opasce jak i w zegarku jest to rozwiazane zdecydowanie lepiej.
FP siedzi juz w bucie Nike+, dzisiaj lub jutro test.
i jeszcze jedna informacja - wymiana baterii w zegarku nie resetuje ustawien (tak jak to ma miejsce w przypadku aktualizacji firmwaru).
pozdrawiam, acha... ciagle uwazam ze FR60/HR/FP to bardzo fajny zegarek biegowy