O ile można maksymalnie zwiększyć swój wynik

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Stormfront
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O ile procent można maksymalnie zwiększyć swój wynik w biegach ?
PKO
Awatar użytkownika
Adams
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:29
Życiówka w maratonie: 03:53:31

Nieprzeczytany post

dużo :)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Stormfront pisze:O ile procent można maksymalnie zwiększyć swój wynik w biegach ?
na takie pytanie nikt nie jest wstanie odpowiedziec... Poniewaz kazdy jest inny, posiada rozne predyspozycje. Ale generalnie progres, ale czy maksymalny?
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Ciernograf
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po kilku miesiącach spróbuj sobie odpowiedzieć na pytanie: "O ile procent zwiększyłem swoją kondycję".
Bo teraz na twoje pytanie nikt nie jest wstanie odpowiedzieć.
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Najlepiej wejść na www.pzla.pl i zobaczyć w statystykach jak przebiegaly progresje zawodników
Awatar użytkownika
ŁoBoG
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:50

Nieprzeczytany post

Załóż sobie dziennik treningowy (jesli jeszcze nie masz), zanotuj sobie czasy jakie osiągasz podczas wybiegań w pierwszym tygodniu. Zrób sobie rozsądny plan treningowy na jakis okres, notuj w dzienniku wszystkie treningi z czasami, mozesz też zaznaczać HR. Po kilku tygodniach bedziesz widział czy plan treningowy daje efekty.
A tak poza tym to niema chyba czegos takiego jak MAKSYMALNE ZWIEKSZENIE WYNIKOW. Możesz robić postepy cały czas albo nie uzyskiwać lepszych rezultatów, wszystko zależy od treningu i "słuchania" własnego organizmu.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ale wy chłopaka oszukujecie. Przecież dawno dowiedziono naukowo, że można swój wynik w bieganiu zwiększyć maksymalnie o 9,12%. Udowodniły to ekskrementy na szympansach... :hahaha:
Awatar użytkownika
ŁoBoG
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nagor... Masz jakieś źródła tych wiadomości?? Chętnie poczytam, przyznam że interesujacy temat. Dziwne tylko dlaczego takie badania robią na szympansach a nie na ludziach. Hmmm :niewiem:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Ale wy chłopaka oszukujecie. Przecież dawno dowiedziono naukowo, że można swój wynik w bieganiu zwiększyć maksymalnie o 9,12%. Udowodniły to ekskrementy na szympansach... :hahaha:
ŁoBoG pisze:Nagor... Masz jakieś źródła tych wiadomości?? Chętnie poczytam, przyznam że interesujacy temat. Dziwne tylko dlaczego takie badania robią na szympansach a nie na ludziach. Hmmm :niewiem:
Jak przeczytalem te dwa posty to smialem sie 5min XD

A ja wyczytalem, ze maksymalny progres mozna wyliczyc ze wzoru Mw = mc2.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
ŁoBoG
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
Nagor pisze:Ale wy chłopaka oszukujecie. Przecież dawno dowiedziono naukowo, że można swój wynik w bieganiu zwiększyć maksymalnie o 9,12%. Udowodniły to ekskrementy na szympansach... :hahaha:
ŁoBoG pisze:Nagor... Masz jakieś źródła tych wiadomości?? Chętnie poczytam, przyznam że interesujacy temat. Dziwne tylko dlaczego takie badania robią na szympansach a nie na ludziach. Hmmm :niewiem:

Qrde! To mam problem bo byłem ciągle pewien że ze zwykłej proporcji...
No i te szympansy tez mnie zaskoczyły... Buahahaha :hahaha:
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ŁoBoG pisze:
wysek pisze:

Qrde! To mam problem bo byłem ciągle pewien że ze zwykłej proporcji...
No i te szympansy tez mnie zaskoczyły... Buahahaha :hahaha:

Nie dziwcie się że tak mało osób udziela się na tym forum :oczko:
Awatar użytkownika
Ciernograf
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bartas nie przesadzajmy;)
Alivio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Stormfront i inni początkujący biegacze już wiedzą, że na tym forum można zadawać tylko "mądre pytania", bo te nieprzemyślane i dające dowód nieświadomości wyszydzi np. v-ce naczelny.No ha ha ha.To może jeszcze i naczelny się do tego przyłączy i reszta zespołu?Wyśmiejcie gościa.Czego on tu szuka?
Alivio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak patrzę na tę niebieską rechoczącą ikonkę kończącą post Nagora, to mam pojęcie o tym co sobie myśli Redakcja o niedorastających im do pięt czytelnikach.
Pozdr
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Alivio - z niewinnego żartu Nagóra wyciągasz strasznie daleko idące wnioski.

Przepraszam, jeśli ktoś sie poczuł urażony.
Pamiętam chyba mój pierwszy post na tym forum w 2001 lub 2002 roku chyba, jako Alain Delon :) (nie wiem dlaczego, pierwsza nazwa jaka chyba przyszła mi do głowy).
Wtedy absolutnym herosem na tym forum był dla mnie PAweł, którego ostatnio dawno tu nie widzieliśmy ale jeszcze zobaczymy. :)
Kolokwialnie mówiąc totalnie "zlał" moje pytanie.
A ja sie tak długo zastanawiałem czy je zadać, sporo mnie to kosztowało, obaw czy sie nie ośmieszę i wogóle obaw przed ujawnieniem się, zabraniem głosu. Wiem jak to jest.
Ale wiem, że starzy wyjadacze już nie pamiętają jak było na początku i napisanie dla nich nic nie znaczącego postu może być przez nowych odebrane nieprzyjemnie. Ale musicie mi wierzyć, że każdemu z nas zależy na tym, żeby sie tutaj wszyscy czuli dobrze. Jednocześnie nie jesteśmy w przedszkolu więc trudno dbać i drżeć czy przypadkiem jakimś nieopatrznym słowem kogoś nie urazimy.
Jeszcze raz sorry, nawet jeśli Nagor myśli, że nikt mu do pięt nie dorasta to ja tak nie myślę (nigdy nie był zbyt dobrym biegaczem :hahaha: )
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ